Här kommer recept som utlovades till er som köpte julskinka av vildsvin på julmarknaden här på Koberg.
KOKT VILDSVINSSKINKA
Smaken är givetvis olika men tycker att som kokt blir skinkan saftigare!
Skölj skinkan och lägg i kastrull
Släng i äpple, lök, morot, lagerblad, enbär.
För mustigare smak häll på två julöl.
Koka upp vatten som precis täcker skinkan och skumma av.
Låt sedan skinkan sjuda till rätt innertemperatur ca 68-70 grader
UGNSBAKAD SKINKA
Sätt ugnen på 100 – 125 grader.
Vildsvin är magrare än tamgris och det är viktigt att inte ha för hög temperatur på ugnen då kan skinkan bli torr!
Vid lägre temperatur blir skinkan så där perfekt god!
Skinkan sköljs först i kallt vatten.
Lägg skinkan i en ugnsform och täck med folie
Låt den uppnå en innertemperatur på ca 68 grader och ta ut den,
Skinkan skall sedan svalna innan griljering
GRILJERING 225 grader
Pudra med t.ex. maizena för att få griljeringen att fästa
Blanda ägg, honung, dijonsenap och julkryddor
Strö över ströbröd.
LYCKA TILL!
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR
ÖNSKAR
KOBERG VILT