Planera in ett besök i Gårdsbutiken nu på lördag så att du säkert får den där underbart goda hjortytterfilén som du gått och funderat på att ha på påskbordet! Än så länge har vi både ytter- och innerfilé att erbjuda, men nu när solen tittar fram kommer många kunder till butiken. Varför inte också passa på att köpa dovhjortsfärs och göra goda viltköttbullar till påskbordet.
Hjort är gott året om och har en mild viltsmak, är enkel att tillaga och köttet är naturligt snålt på fett.
Tillagningstips på Hjortytterfilé
Låt köttet bli rumstempererat
Sätt ugnen på 125 grader
Salta och peppra och ta fram en stekpanna och bryn köttet, gärna i äkta smör
Låt köttet sedan ugnsstekas, kontrollera med stektermometer
Rosa 52 grader Medium 57 grader Välstekt 65 grader
Tag upp och låt vila en stund innan det serveras
Voilá!! Så nyttigt, enkelt och gott som det kan bli!