Enligt färska undersökningar blir fler och fler av oss intresserade av att äta vildsvin. Vildsvin har jagats och konsumerats sedan urminnes tider. Redan på de tidigaste dokumenterade boplatserna i vårt land finns bevis för vildsvinsjakt. De nobla romarna serverade ofta vildsvin på menyn på sina banketter. Vildsvin har genom tiderna varit ett eftertraktat byte för jägaren. Varför äter vi då inte mer vildsvinskött i Sverige?

Vildsvinskött är för många förknippat med en rädsla för trikiner. På Koberg Vilt trikintestas varje gris i godkänt laboratorium av Livsmedelsverket. Trikiner dör vi en temperatur på 67-70 grader och därför är det viktigt att kontrollera att köttet tillagas väl. Med detta i minnet kan vi sedan fokusera på själva konsumtionen!

 

Hur smakar då köttet? Om man gillar gris – då gillar man vildsvin!

Vildsvin är fantastiskt gott med en mustig saftig smak och är enkelt att tillaga. Varför inte köpa en bit Karré till helgen och pröva på att göra Pulled Pork? Vi kan erbjuda detaljer av vildsvin som karré, innanlår, rostbiff, filé m.m.

Välkomna på lördag till Gårdsbutiken!

 

Här följer ett grundrecept på Pulled Pork

Köttet skall kokas så mört att det går att dra isär det med två gafflar - därav namnet Pulled Pork

Gnid in karrén med salt, peppar och paprikapulver

Lägg köttet i en ugnsform med lock tillsammans med lök och morötter

Ställ in i nedre delen av ugnen (100 grader)

Häll på en barbequesås samt vatten och sätt på locket

Låt stå 5 -6 timmar eller längre men köttet skall lätt kunna dras isär!

Supergott!