Snart nalkas Julen och det är dags att planera årets julmat! Varför inte byta ut den traditionella julskinkan mot en klimatsmart och miljövänlig julskinka?

Koberg Vilt har alternativet, en RIMMAD JULSKINKA AV VILDSVIN

Vår rimmade vildsvinsskinka tillagas alternativt i ung eller kokas i kastrull!

 

Tillagningstips!

Skölj skinkan väl och lägg ner i en kastrull och täck knappt med vatten. Lägg ner lagerblad, enbär, kryddpeppar och lök och låt skinka sjuda till rätt temperatur.

Sätt i en termometer!

Innertemperaturen bör vara 70-72 grader som genomstekt!

Alternativ kan skinkan tillagas i ugn i lite lägre ugnstemperatur med folie (ca 95 grader) eller utan folie i lite högre temperatur (125 grader)

Hur man än gör så får man en supergod julskinka och en nyttig sådan!

Grilljera sedan skinkan efter smak! traditionellt med ägg, senap, socker och ströbröd eller gör en honungsglaze och gör ett vackert mönster av nejlikor.

Allt efter tycke och smak!

Gårdsbutiken är öppen i morgon lördag 10.00 - 14.00. Vi har mycket gott i butiken att erbjuda för övrigt, som rökt hjortfilé, rökt bacon, vildsvinsalami och hjort och vildsvinsfilé m.m.

VÄLKOMNA!

Vi bjuder på kaffe och pepparkakor